اسکولیوز در گلف بازان بسیار رایج است. گلف یکی از محبوبترین ورزشها در جهان است و یک نوع ورزش عالی است که مردان و زنان از هر گروه سنی میتوانند از آن لذت ببرند. یکی از نکات منفی این ورزش فشارهایی است که میتواند به کمرتان وارد کند. برای مثال، بسیاری از بازیکنان گلف به علت وضعیت بدن در حین بازی دچار اسکولیوز میشوند. اسکولیوز همان اصطلاح پزشکی انحراف ستون فقرات است. متخصصین فیزیوتراپی با آموزش حرکات اصلاحی و وضعیت صحیح بدن در حین بازی گلف و انجام سایر فعالیتهای روزمره به بیمار کمک میکنند. در این مقاله، اسکولیوز، علت و علائم آن و راههای پیشگیری از آن به خصوص در بازیکنان گلف مورد بررسی قرار گرفته است.
هرچه اسکولیوز زودتر تشخیص داده و اصلاح شود، نتیجه درمان بهتر خواهد بود. اگر از اسکولیوز رنج میبرید اما به دنبال درمانهای اسکولیوز نیستید، موارد شدید اسکولیوز میتواند با گذشت زمان بدتر شود و منجر به کمر درد و اختلال در عملکرد قلب و ریه شود.
متخصصین کلینیک امید، قبل از انجام جراحی روشهای بدون جراحی و حداقل تهاجمی را برای بیمار توصیه میکنند. و در صورت موثر نبودن فیزیوتراپی و یا انحنای شدید ستون فقرات جراحی را برای بیمار مناسب میدانند.
برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی اسکولیوز در گلف بازان و دریافت نوبت در با شماره تلفن 02188801800 تماس حاصل فرمایید.
آیا همه اشکال اسکولیوز یکسان است؟
نه. دستههای مختلفی از اسکولیوز وجود دارد.
- اسکولیوز مادرزادی: انحنای ستون فقرات که از بدو تولد رخ میدهد.
- اسکولیوز عصبی عضلانی: انحنای ستون فقرات که به دلیل شرایط عصبی عضلانی مانند مُهرهشِکاف یا اسپینا بیفیدا، فلج مغزی، دیستروفی عضلانی یا ضایعات نخاعی ایجاد میشود.
- اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوان: انحنای ستون فقرات که به دلایل نامعلومی رخ میدهد. وقتی این اتفاق در دوران بلوغ کودک یا قبل از آن رخ دهد، به آن اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوان میگویند. اسکولیوز ایدیوپاتیک حدود 80٪ کل موارد اسکولیوز را تشکیل میدهد. اسکولیوز میتواند کودکان و بزرگسالان را درگیر کند. در کودکان، همانطور که کودکان هنوز در حال رشد هستند، ممکن است یک بیماری جدیتر باشد زیرا در طی رشد طبیعی کودک میتواند به سرعت پیشرفت کند. اگر متوجه شدید که اسکولیوز فرزند شما بدتر شده است، ممکن است لازم باشد فرزندتان را که از اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوان رنج میبرد برای جراحی اصلاح انحنای ستون فقرات بیاورید.
- اسکولیوز پوسچرال: این نوع اسکولیوز نتیجه وضعیت بد بدن هنگام نشستن، ایستادن یا ورزشهایی مانند گلف است.
علائم اسکولیوز در گلف بازان چیست؟
اولین نکتهای که ممکن است در مورد اسکولیوز ایجاد شود حالت غیرطبیعی بدن است. در اینجا برخی از علائم رایج اسکولیوز وجود دارد:
- سر در مرکز بدن نیست.
- شانههای ناهموار (یا یکی جلو دیگری است یا یکی بالاتر از دیگری)
- تیغههای ناهموار شانه یکی برجستهتر یا بالاتر است.
- زاویه کمر ناهموار: فاصله بین بازو به تنه از یک طرف بیشتر است.
- یک لگن برجستهتر از دیگری است یا باسن تراز نیست.
- خط ستون فقرات صاف نیست. اسکولیوز خود درد ایجاد نمیکند، اما ممکن است به دلیل عدم تعادل عضلات و تغییرات حرکتی، درد در ناحیه کمر، گردن، شانه یا اندام تحتانی ایجاد شود. افراد مبتلا به اسکولیوز معمولاً میتوانند در هر تمرینی شرکت کنند.
اسکولیوز چگونه در گلف بازان تشخیص داده میشود؟
اسکولیوز معمولاً در معاینه بدنی یا غربالگری در مدرسه که توسط متخصص اطفال، پرستار مدرسه یا فیزیوتراپیست انجام میشود، با هدف تشخیص و درمان به موقع تشخیص داده میشود.
ویزیت اولیه با یک متخصص فیزیوتراپی شامل یک تاریخچه پزشکی کامل، و سوالات خاصی در مورد سابقه سلامت خانواده و فعالیتهای فعلی است. فیزیوتراپیست شما ستون فقرات را در موقعیتهای مختلف از نزدیک بررسی میکند و فاکتورهایی مانند قدرت و انعطاف پذیری و هرگونه احساس حساسیت یا تورم را بررسی میکند. ممکن است از شما یا فرزندتان خواسته شود فعالیتها یا موقعیتهایی را که باعث دشواری یا درد میشوند به طور مختصر نشان دهید.
فیزیوتراپیست همچنین علائمی را که فرد در حال تجربه است و ناشی از انحنای ستون فقرات است، شناسایی میکند. اگر بیمار قبل از مراجعه به پزشک به فیزیوتراپیست مراجعه کند، فرد به پزشک ارتوپدی ارجاع میشود، زیرا برای تأیید تشخیص اسکولیوز به رادیوگرافی نیاز است.
فیزیوتراپیست چگونه میتواند کمک کند؟
انواع گزینههای درمانی برای اسکولیوز در گلف بازان شامل فیزیوتراپی، بریس و جراحی است. تعیین بهترین دوره درمانی بر اساس شدت اسکولیوز و سن بیمار است.
فیزیوتراپیستها میتوانند در هر مرحله از درمان اسکولیوز، از جمله بریس یا بعد از جراحی از شما مراقبت کنند. آنها وضعیت و الگوهای حرکتی کل بدن را ارزیابی میکنند، و هرگونه محدودیت ناشی از تغییر در ستون فقرات را یادآوری میکنند و علائم دیگر مانند درد و عدم تعادل عضلات را اصلاح میکنند.
فیزیوتراپیست با شما و کودک شما همکاری خواهد کرد تا یک برنامه شخصی متناسب با نوع و شدت اسکولیوز و همچنین اهداف بیمار آماده کند. پزشک شما در طول دوره توانبخشی از نزدیک پیشرفت را کنترل میکند.
درمانهای فیزیوتراپی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تمرینات دامنه حرکتی- در صورت وجود محدودیتهای حرکتی، فیزیوتراپیست شما برای جلوگیری از محدودیتها یا افزایش دامنه حرکات بدن، یک محدوده برنامه درمانی حرکتی طراحی میکند.
- آموزش قدرت- فیزیوتراپیست یک برنامه درمانی برای تقویت عضلات اطراف ستون فقرات یا سایر قسمتهای بدن که با تغییر در وضعیت ستون فقرات ضعیف شدهاند، مانند لگن، شانهها، یا حتی سر و پاها طراحی میکند.
- شراس تراپی- معمولاً شراس تراپی توصیه میشود. شراس تراپی برای منحنیهای بالاتر از 70 درجه Cobb (برنامه منحنی 3) برای اصلاح ستون فقرات با استفاده از یک رویکرد 3 بعدی با تمرینات طراحی شده است. از آنجا که اسکولیوز شامل چرخش ستون فقرات به صورت مارپیچی است، فقط اصلاح سه بعدی ستون فقرات میتواند منجر به صافی ستون فقرات شود و همچنین باعث ایجاد تعادل در عضلات میشود.
- درمان دستی- فیزیوتراپیستها برای بازگرداندن آرام حرکت به مفاصل و بافت عضلانی که ممکن است به علت اسکولیوز محدود شده باشند آموزش دیدهاند. آنها ممکن است از دستان خود برای هدایت و بازآموزی الگوهای حرکتی استفاده کنند.
- بریس- توصیه میشود بیماران با زاویه کاب 25 تا 45 با درجه ریسر تا0 3 از بریس استفاده کنند. بریس به نگه داشتن ستون فقرات در وضعیت اصلاح شده زمانی که رشد استخوانها کاملاً بالغ نشده باشد کمک میکند. بنابراین مهم است که بریس 23 ساعت در روز پوشیده شود و فقط برای دوش گرفتن و تمیز کردن برداشته شود.
- روشها- چندین درمان اضافی مانند یخ، گرما، تحریک الکتریکی یا سونوگرافی ممکن است در دستیابی به اهداف فیزیوتراپی کمک کند. فیزیوتراپیست مناسبترین روشها را برای مورد خاص شما انتخاب میکند.
- آموزش عملکردی- فیزیوتراپیستها در ارزیابی الگوهای حرکتی، آموزش در مورد الگوهای حرکتی مناسب و بازآموزی بدن برای حرکت بهینه، تخصص دارند.
- آموزش: فیزیوتراپیست اطلاعاتی در مورد اسکولیوز و اثرات آن بر بدن و حرکت ارائه میدهد.