انواع بریس برای درمان اسکولیوز

  1. خانه
  2. /
  3. اسکولیوز
  4. /
  5. انواع بریس برای درمان اسکولیوز

بریس اسکولیوز

استفاده از بریس برای درمان اسکولیوز (کژپشتی یا انحراف جانبی ستون فقرات) قرن‌ها است که رواج دارد و از زمان ابداع بریس در دهه 1940 راهکار پیشگیری از جراحی محسوب می‌شود. بریس‌های متعددی در چند دهه گذشته برای درمان اسکولیوز طراحی شده است که هر یک سازوکار عملکرد متفاوتی دارد.

متخصصین ما در مرکز جامع توانبخشی امید برای ساخت بریس با استفاده از اسکن سه بعدی ستون فقرات و جدیدترین روش‌های تجزیه و تحلیل کامپیوتری، میزان انحراف ستون فقرات بیمار را با دقت بسیار بالا تعیین کرده و براساس آن یک بریس کاملا اندازه و مناسب برای بیمار تهیه می کنند.

ما در این مرکز انواع بریس را بر اساس میزان انحراف تشخیص داده شده و در نظر گرفتن شرایط زندگی بیمار تجویز می کنیم و کلیه مراحل بهبودی را با اسکن مرحله به مرحله سه بعدی بررسی کرده و در صورت لزوم روش درمانی را اصلاح می کنیم.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع بریس های ارائه شده در مرکز ما و یا گرفتن نوبت جهت مشاوره حضوری با متخصصین ما می توانید با شماره‌ 09025804413 تماس حاصل فرمایید.

 

انواع بریس برای درمان اسکولیوز


بریس‌های گوناگونی برای اصلاح انحراف جانبی (طرفی) ستون فقرات وجود دارد که متخصص گونه مناسب را با توجه به نوع، محل و شدت انحراف انتخاب می‌کند.

بریس اورتن

اورتن راه‌حل‌های مدلسازی سه بعدی و نرم افزارهای CAD/CAM را برای استفاده در حوزه ارتوپدی طراحی می‌کند. این روش دارای سه مرحله است:

  • مدلسازی سه بعدی: با استفاده از اسکن سه بعدی نوعی قالب سه بعدی واقعی از بیمار تهیه می‌شود.
  • قالب به دست آمده با نرم افزار CAD اصلاح می‌شود.
  • با استفاده از دستگاه تراش بریسی دقیق با توجه به داده‌های به دست آمده تهیه می‌شود.

کاربرد بریس

این بریس برای درمان عارضه‌های گوناگون و شدت‌های مختلف انحراف تجویز می‌شود. بیمارانی که هنوز به سن بلوغ نرسیده‌اند، بهترین نتیجه را از بریس می‌گیرند.

مزایا

  • دقت بالا و کاملاً اندازه بودن بریس
  • سرعت و ظرفیت بالای دستگاه تراش که امکان تهیه سریع بریس را در موارد ضروری فراهم می‌کند.
  • این مدل ساخت بریس محدودیت سایر بریس ها مانند گچ گرفتن نیم تنه بیمار جهت بدست آوردن اندازه بریس را نداشته و حضور بیمار در مراکز درمانی را بسیار کاهش می دهد.

معایب

استفاده از اسکن سه بعدی، نرم افزارها و دستگاه تراش برای ساخت بریس هزینه درمان را افزایش می‌دهد. بااین حال بریس اورتون به دلیل نتایج بهتر و دقت بالاتر در مقایسه با دیگر بریس‌ها ارزش صرف هزینه بیشتر را دارد.

بریس TLSO

بریس TLSO (توراکولومبوساکرال یا زیربازویی) متداول‌ترین نوع بریس برای اسکولیوز است. این بریس معمولاً از پلاستیک پلی اتیلن ساخته می‌شود و دور قفسه سینه، کمر و مفصل‌های ران را دربرمی‌گیرد تا فشار را به سه نقطه از ستون فقرات وارد کند.

بریس TLSO

پرکاربردترین نوع بریس TLSO بریس بوستون یا زیربازویی است. این بریس متناسب با اندازه بدن بیمار و پس از قالب‌گیری ساخته می‌شود. بریس بوستون در جلو از زیر سینه تا بالای لگن و در پشت از زیر کتف تا استخوان دنبالچه کشیده می‌شود.

بریس بوستون به سه نقطه از انحناء فشار وارد می‌کند تا از پیشرفت عارضه جلوگیری شود. این بریس کمر را با وارد کردن نیرو خم می‌کند و به این ترتیب شکم را رو به داخل فشار می‌دهد و قوس بیرونی کمر را صاف می‌کند. متخصص با قرار دادن پد بر روی قوس فشار وارد می‌کند و فضاهای خالی برای تخلیه نیز مقابل نقاط فشار در نظر گرفته می‌شود.

کاربردها

بریس TLSO معمولاً برای انحناهای مهره‌های کمری یا صدری ـ کمری ستون فقرات تجویز می‌شود.

کاربرد بریس TLSO

مزایا

بریس TLSO غالباً بریس زیربغلی یا زیربازویی نامیده می‌شود. این نوع بریس به اندازه بریس میلواکی حجیم یا برزگ نیست و مواد تشکیل دهنده پلاستیکی قالب زده می‌شود تا دقیقاً اندازه بدن بیمار باشد.

بریس زیربازویی زیر لباس پوشیده می‌شود و به همین دلیل معمولاً جلب توجه نمی‌کند. این بریس باید 23 ساعت از روز پوشیده شود و تنها برای شنا، ورزش یا باشگاه رفتن در طول روز خارج شود.

قیمت بریس زیربازویی از بریس اورتن پایین‌تر است.

معایب

بریس بوستون برای درمان اسکولیوز علی‌رغم محبوبیت‌اش گاهی صدمه‌هایی جدی به سلامت کودکان می‌زند. هنگامی که پلاستیک محکم بریس 18 تا 23 ساعت از روز به دیواره قفسه سینه فشار وارد می‌کند، ظرفیت تنفسی کودکان و دیگر عملکردهای ریوی به شدت کاهش می‌یابد.

بریس میلواکی (ارتوز گردنی ـ صدری ـ کمری ـ خاجی)

بریس میلواکی از گردن تا لگن امتداد دارد، دور لگن کمربند پلاستیکی مخصوصی قرار دارد و حلقه‌ای دور گردن بسته می‌شود که با میله‌های فلزی از جلو و پشت به بریس متصل می‌شود. میله‌های فلزی در افزایش طول بالاتنه موثراند و حلقه گردنی سر را بالای خط کشیده شده از مرکز لگن نگه می‌دارد. پدهای فشار مطابق با الگوی انحناء ستون فقرات با نوار به میله‌های فلزی متصل می‌شود.

بریس میلواکی

کاربردها

بریس میلواکی غالباً برای بیمارانی تجویز می‌شود که ستون فقرات‌شان در بخش مهره‌های صدری انحراف دارد.

مزایا

بریس میلواکی معمولاً 23 ساعت در روز بسته می‌شود و هنگام شنا، ورزش یا باشگاه رفتن درآورده می‌شود. این بریس ارزان‌ترین نوع بریس است.

معایب

بریس میلواکی از فلز ساخته می‌شود. امروزه کمتر از فلز استفاده می‌شود و بریس‌ها معمولاً از پلاستیک ساخته می‌شود. بااین حال این بریس فلزی هنوز برای بعضی از انحراف‌های ستون فقرات در بخش بالایی ستون فقرات تجویز می‌شود.

کاربرد بریس میلواکی

بریس خم شونده چارلستون

بریس دیگری که برای درمان اسکولیوز استفاده می‌شود، بریس چارلستون است که چون فقط شب‌ها از آن استفاده می‌شود، به بریس “پاره وقت” مشهور است.

بریس چارلستون هنگام خم شدن بیمار به سمت کوژی یا برآمدگی رو به بیرون انحناء ستون فقرات قالب‌گیری می‌شود تا بریس بتواند انحناء را در طول هشت ساعت خواب شبانه اصلاح کند. بنابراین بریس چارلستون به گونه‌ای طراحی می‌شود که فشار بیشتری را در جهت مخالف انحناء وارد کند. این فشار عملکرد اصلاحی بریس را افزایش می‌دهد.

بریس خم شونده چارلستون

کاربردها

بریس چارلستون معمولاً برای انحناهای 20 تا 35 درجه ستون فقراتی تجویز می‌شود که راس انحنا پایین‌تر از سطح کتف است. انحناها باید در بازه 20 تا 40 درجه باشد و راس آن زیر کتف باشد تا استفاده از بریس چارلستون مفید باشد.

کاربرد بریس چارلستون

مزایا

بیمار می‌تواند مدرسه برود و در بازی‌ها و ورزش‌ها شرکت کند، بدون این که هیچ یک از دوستان یا هم‌کلاسی‌ها متوجه ابتلا وی به اسکولیوز یا استفاده وی از بریس شود و مورد تمسخر احتمالی قرار گیرد.

معایب

بستن بریس چارلستون علی‌رغم مدت کوتاه‌تر استفاده چندان راحت نیست. بیماران نمی‌توانند کش و قوس بدن را قبل از خواب داشته باشند و برخی از بیماران صبح‌ها دچار دردی می‌شوند که حدود سه ساعت آزارشان می‌دهد. کشش بیش از اندازه در گروهی از بیماران قوس ثانویه ستون فقرات را تشدید می‌کند. اکثر پزشکان بریس چارلستون را تنها برای شرایط خاص و محدود مفید می‌دانند.

هزینه و پوشش بیمه


اکثر شرکت‌های بیمه‌ بخشی از هزینه تهیه بریس را پوشش می‌دهند. جهت اطمینان از میزان حمایت بیمه از شرکت بیمه‌گذار خود سوال کنید. حتماً نوع بریس را نیز قید کنید تا پس از درمان با مشکل مالی مواجه نشوید.

مقالات مرتبط

16 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام وقت بخیر کسی که از کودکی انحراف کمر داشته اگه در بزرگسالی از بریس استفاده کند امکان درمان انحراف وجود داره؟؟ استفاده از بریس باعث از بین رفتن کامل انحراف میشه؟؟

    پاسخ
    • سلام باید عکس رادیوگرافی رو بررسی کنم و بدانم در چه سنی هستید تا بتوان نظر دقیق تری داد
      برای همین منظور می توانید مدارک رو به شماره تلگرام یا واتس اپ ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵ ارسال کنید

      پاسخ
  • منیره بابایی
    10 آوریل2020 11:11 ب.ظ

    با سلام، من ۳۷ سالم هست و تازه ۲ سال هست که متوجه شدم اسکولیوز پایین کمر دارم که باعث ایجاد دیسک گردن و کمر برایم شده آیا برای من درمان بدون جراحی هست؟

    پاسخ
  • مهدی غفاری
    16 آوریل2020 4:55 ب.ظ

    سلام . وقتتون بخیر.
    کودک من حدود 9 ماه سن داره، به تازگی متوجه شدیم که به حالت نشسته که قرارش میدیم ستون فقراتش کمی به سمت چپ تمایل داره و وسط قرار نداره..
    آیا این از شواهد اسکولیز هست ؟
    واقعیتش با توجه به وضعیت کرونا هم میترسیم که دکتر ببریم ، لطفا راهنمایی بفرمایید
    باتشکر

    پاسخ
    • سلام به منظور بررسی دقیق تر و دریافت مشاوره تخصصی می توانید عکس ستون فقرات و وضعیت نشستن کودک خود را در شماره تلگرام یا واتساپ که در اختیار شما قرار می گیرد ارسال نمایید

      ۰۹۱۰۷۸۰۳۱۵۵

      تعیین وقت
      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر ، من یک بدنساز هستم ، زیر سینه راستم مشکل دارد بد حالت گرفتن دنده قفسه سینه

    پاسخ
  • تاج احمدی
    3 آگوست2020 1:22 ب.ظ

    سلام پسر من 19 سالشه و سه ساله متوجه شدیم در ستون فقزاتش اسکولیوز خفیف بازاویه انحراف 14 درجه به چپ دارند. سال 96 متخصص رفتیم سی جلسه فیزیوتراپی نوشتند که انجام شد و بهترین راه را ورزش شنا به همراه بارفیکس پیشنهاد کردند ولی در این مدت بهبودی حاصل نشده است . البته ایشان هم زیاد به ورزشها اهمیت ندادند. لطفا راهنمایی فرمایید

    پاسخ
  • فرهاد حبیبی
    19 نوامبر2020 4:44 ب.ظ

    سلام،دختر من وارد پانزده سالگی شده،یکسال و نیم پیش متوجه قوز در پشتش شدیم،دکتر خطیبی در بیمارستان آتیه بعد دیدن عکس مخصوص ستون فقراتش دستور بستن بریس و انجام ورزش دادن،دخترم بطور میانگین ۶ ساعت در روز میبنده،ورزش هم بطور مستمر انجام نمیده،به دلیل کرونا عکس مجدد نگرفتیم ولی بعد دوماه احساس میکنم قوزس حدود ده درصد بهتر شده ولی مشکلی که پیدا کرده اینه که گردنش جلو اومده.خواستم مشورت کنم که ببینم آیا ممکنه بریسش خوب طراحی نشده باشه؟بریسش رو تو بیمارستان آتیه،یک مهنس پزشکی طبف دستور دکتر ساخته،با استفاده از روش قالب گچی.ممنون میشم راهنمایی کنید.در ضمن خواستم بپرسم تو مرکزتون متخصص جراحی ستون فقرات هم دارید؟

    پاسخ
  • فرهاد حبیبی
    19 نوامبر2020 4:45 ب.ظ

    سلام،دختر من وارد پانزده سالگی شده،یکسال و نیم پیش متوجه قوز در پشتش شدیم،دکتر خطیبی در بیمارستان آتیه بعد دیدن عکس مخصوص ستون فقراتش دستور بستن بریس و انجام ورزش دادن،دخترم بطور میانگین ۶ ساعت در روز میبنده،ورزش هم بطور مستمر انجام نمیده،به دلیل کرونا عکس مجدد نگرفتیم ولی بعد دوماه احساس میکنم قوزس حدود ده درصد بهتر شده ولی مشکلی که پیدا کرده اینه که گردنش جلو اومده.خواستم مشورت کنم که ببینم آیا ممکنه بریسش خوب طراحی نشده باشه؟بریسش رو تو بیمارستان آتیه،یک مهنس پزشکی طبف دستور دکتر ساخته،با استفاده از روش قالب گچی.ممنون میشم راهنمایی کنید.در ضمن خواستم بپرسم تو مرکزتون متخصص جراحی ستون فقرات هم دارید؟من اولین بار است که از شما مشاوره میخوام.

    پاسخ
  • مصطفی زمانی
    11 فوریه2021 6:00 ق.ظ

    سلام و وقت شما بخیر
    دخترم با سن ۱۵ ماهگی دارای اسکولیوز شده
    سال قبل یعنی در ۴ ماهگی عکس رادیوگرافی گرفتم پزشک معالجش بریسTLSO برایش داده حالا من نمیفهمم بریس سال قبل برایش مناسب است یا خیر
    البته وضعیت اش نسبت به سال قبل خیلی بهبود یافته است.
    از رهنمایی شما ممنون میشم

    پاسخ
    • این نوع بریس برای درمان اسکولیوز موثر نمی باشد و باید بر اساس عکس رادیوگرافی و اسکن از بدن ایشان بریس برای ایشان طراحی شود تا بتواند با اعمال نیروی مناسب آن را اصلاح کند

      ۰۲۱۸۸۸۰۱۸۰۰

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست

You cannot copy content of this page

مشاوره رایگان Call Now Buttonتلفن نوبت دهی کلینیک