کفی طبی: انواع، مزایا و کاربردهای کفی طبی برای مشکلات پا

  1. خانه
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. کفی طبی: انواع، مزایا و کاربردهای کفی طبی برای مشکلات پا

همه وزن بدن به پا منتقل می‌‌شود و در صورتی که شما دچار مشکلات مرتبط با پا از قبیل صافی کف پا، پلانتار فاسیا، نوروما یا ارتفاع بیش از حد کف پا باشید سایر نقاط بدن نیز دچار مشکل خواهند شد. در حقیقت شایع ترین مشکلات پا از قبیل درد پایین کمر، درد لگن، درد ساق پا یا درد زانو به اختلالات ساختار کف پا ارتباط دارند. کفی طبی یکی از بهترین گزینه‌های موجود برای تسکین درد پا محسوب می‌شود. افرادی که قصد استفاده از کفی طبی را دارند باید به پزشک مربوطه مراجعه نمایند تا در این راستا آنها را راهنمایی کند. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل استفاده از کفی طبی و مزایای آنها اشاره کنیم.

 متخصصین پا در کلینیک امید می‌‌توانند به ارزیابی شما بپردازند و توصیه‌های لازم در خصوص انتخاب بهترین نوع کفی طبی متناسب با مشکلات پای شما را ارائه دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا برای رزرو نوبت در کلینیک امید می‌‌توانید با شماره تلفن‌های 0218880180009128444990 تماس حاصل فرمایید.

انواع کفی‌های طبی 


انواع کفی‌های طبی

سه نوع کفی طبی وجود دارد که به شرح زیر می‌باشند:

کفی معمولی

این نوع کفی طبی معمولاً در فروشگاه‌ها و کفش فروشی‌ها وجود دارد و شما می‌توانید با توجه به توصیه فروشنده به انتخاب آن بپردازید.

کفی آماده در بازار

این نوع کفی طبی به صورت آماده در بازار وجود دارد و شما می‌توانید با توجه به اندازه پای خود به تهیه کفی مورد نیاز بپردازید. به خاطر داشته باشید که کفی را آماده و معمولی را باید هر چند وقت یک بار تعویض کنید زیرا همانند کفش معمولی تحلیل می‌روند. از آنجایی که این نوع کفی با توجه به ساختار پای شما طراحی نشده است عملکردی همانند کفی تخصصی نخواهد داشت.

 کفی تخصصی 

برای تهیه یک کفی تخصصی باید به متخصص پا پزشک مراجعه کنید تا وضعیت پای شما را با توجه به سابقه پزشکی تان بررسی نماید. همچنین فرایند ارزیابی شامل بررسی سطح فعالیت جسمانی، نوع درد و دفعات بروز آن می‌‌باشد سپس پزشک حرکات و عملکرد پا و ساق پا در هنگام ایستادن و راه رفتن را بررسی می‌کند. پس از آن که پزشک توانست به تشخیص مناسب دست پیدا کند با توجه به نوع مشکل پای شما به تجویز کفی مناسب خواهد پرداخت. استفاده از اسکن لیزر بهترین روش به منظور تعیین اندازه و شکل پا می‌باشد. کفی تخصصی در دو نوع وجود دارد که عبارتند از کفی عملکردی و کفی انطباقی.

آیا باید همیشه از کفی طبی استفاده کرد؟ 


مدت زمان استفاده از کفی طبی با توجه به نتایج به دست آمده از ارزیابی شرایط پا مشخص خواهد شد. اما به طور کلی شما می‌توانید در هنگام راه رفتن، دویدن یا ترک کردن منزل از کفی طبی خود استفاده کنید.

کفی طبی برای چه افرادی توصیه می‌‌شود؟ 


کفی طبی برای چه افرادی توصیه می‌‌شود؟

اگر شما دچار مشکلات زیر هستید استفاده از کفی‌های طبی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد:

  • پینه پا، زخم شدن پا و تاول مواردی هستند که به علت وارد شدن فشار بیش از حد به نقاط خاصی از پا به وجود می‌آیند. این موارد در افراد مبتلا به دیابت باعث به وجود آمدن مشکلات متعددی می‌شوند.
  • بونیون به بزرگ شدن توده استخوانی زیر انگشت شست گفته می‌شود.
  • میخچه به زائده‌های پوستی سفت و گرد گفته می‌شود که در نقاط استخوانی پا که مستعد فشار غیرعادی هستند به وجود می‌‌آید.
  • پلانتار فاسیا یک نوع التهاب دردناک است که کف پا را درگیر می‌کند. افرادی که دچار این مشکل هستند پس از بیدار شدن از خواب درد زیادی را تجربه می‌کنند.
  • استفاده از کفی طبی به بهبود عملکرد پا و حفظ پایداری آن کمک می‌‌کند. کفی طبی مخصوص کف پای صاف برای کودکانی که حداقل ۸ سال دارند و افراد بزرگسال وجود دارد. افرادی که دچار صافی کف پا هستند بیشتر در معرض خطر بروز آرتروز قرار می‌‌گیرند. استفاده از کفی طبی از میزان درد پا و آسیب دیدگی ناشی از آرتروز می‌کاهد.
  • آسیب دیدگی پا از قبیل التهاب تاندون و درد ساق پا
  • سفتی انگشت شست پا باعث بروز درد در هنگام راه رفتن خواهد شد.
  • بیماری سیور اختلالی است که باعث بروز درد در پاشنه می‌شود. بیماری در کودکان ایجاد می‌شود و معمولا به رشد زائده‌های استخوانی ارتباط دارد که در این اختلال عضلات و تاندون‌های محافظ استخوان پاشنه دچار کشیدگی بیش از حد می‌شوند.
  • چرخش انگشتان به سمت داخل یا بیرون اختلالی است که در هنگام تولد قابل مشاهده است. اگرچه این مشکل با گذر زمان بهبود پیدا می‌کند استفاده از کفی طبی به منظور اصلاح مطابقت پا ضرورت خواهد یافت. در صورتی که مشکل درمان نشود کودک در آینده دچار اختلالات بیشتری خواهد شد که معمولاً در اوایل دوران بزرگسالی خود را نشان می‌دهد. مشکلات معمولا شامل بروز ناهنجاری‌های متعدد و درد مرتبط با آرتروز می‌‌باشند.
  • درد پا و مچ پا به علت وارد شدن فشار نابرابر به نقاط مختلف پا یا وجود اختلالات زمینه ارتباط دارد.
  • زخم پای دیابتی به علت وارد شدن فشار به نقاط مختلف با به وجود می‌آید.
  • افزایش قوس کف پا باعث بروز درد پاشنه و سینه پا همچنین پلانتار فاسیا خواهد شد.
  • تحلیل رفتگی پا
  • ۳۳ مفصل در ناحیه پا وجود دارد که احتمال بروز آرتروز در آنها مطرح است. استئوآرتریت باعث تحلیل رفتگی غضروف پا می‌‌شود که این امر فشار زیادی به مفاصل وارد می‌کند و باعث بروز درد خواهد شد.

مزایای کفی طبی سفارشی


مزایای کفی طبی سفارشی 

محافظت بهتر از پا 

پای شما از صد عضله و ۲۶ عدد استخوان تشکیل شده است و به عنوان یکی از پیچیده‌ترین ساختارهای بدن محسوب می‌شود. به همین دلیل، نیازمند توجه ویژه به مراقبت از آن هستید. یکی از وظایف بسیار مهم پاها، تحمل وزن بدن است، بنابراین باید به درستی از آن‌ها مراقبت کرده و از استفاده از کفی طبی سفارشی استفاده نمایید. کفی طبی، می‌تواند به درستی از کف پا محافظت کند و احتمال بروز آسیب دیدگی در این عضو را به حداقل برساند.

ایجاد راحتی بیشتر 

استفاده از کفی طبی سفارشی به مراقبت بیشتری کمک می‌کند و در مقایسه با کفی‌های آماده، احساس راحتی بیشتری دارد. دلیل این امر این است که کفی طبی سفارشی به طور ویژه برای پای شما طراحی شده است تا از ساختار غیر عادی پا محافظت کند. شما می‌توانید در تمام ساعات روز از کفی طبی خود استفاده کنید، زیرا هنگام راه رفتن و ایستادن احساس راحتی بیشتری برای شما به ارمغان می‌آورد و می‌توانید یک روز بدون درد و ناراحتی داشته باشید.

کاهش درد

شما می‌توانید در مراکز کفش فروشی به تهیه کفی بپردازید تا محافظت بیشتری از پای شما به عمل بیاید و احساس راحتی بهتری داشته باشید اما باید بدانید که این کفی نمی‌تواند از مشکلات خاص کف پا مراقبت کند. با این حال کفی طبی به نحوی ساخته می‌شود که با ساختار پای شما مطابقت داشته باشد و ضمن بهبود عملکرد پا از سطح درد نیز بکاهد.

رفع خستگی پا

استفاده از کفی طبی باعث می‌شود که شما احساس راحتی بیشتری کنید، خستگی پا برطرف گردد، و فشار کمتری به عضلات و تاندون‌های پا وارد شود. استفاده از کفی طبی به بهبود درد عضلات کمر، درد مفاصل زانو، درد ستون فقرات، درد ناحیه لگن و مفاصل متاتارسال کمک می‌‌کند.

اصلاح چرخش پا

افرادی که با چرخش شدید پا به سمت داخل مواجه هستند، ناحیه پاشنه آنها به سمت زمین منحرف شده و کف پاشان بسیار صاف است. چرخش پا بیشتر از اندازه، به عبارت دیگر انحراف پا، اتفاق می‌افتد. همچنین، چرخش کف پا باعث افزایش قوس کف پا می‌شود و در این حالت، مچ پا از قسمت میانی بدن به سمت بیرون متمایل می‌شود. این وضعیت باعث وارد شدن فشار زیادی به ناحیه لگن، زانو و پایین کمر می‌شود. در برخی موارد، به دلیل عدم تعادل بدن یا وجود برخی اختلالات جدی، قوس یک پا بیشتر از پا دیگر است.

بنابراین، برای مراقبت صحیح از پا، کفی سفارشی باید طبق ساختار پا طراحی شود تا بتواند به درستی از پا مراقبت کند و بدن را در حالت صحیح نگه دارد. به علاوه، کفش‌های آماده نمی‌توانند به درستی از پا مراقبت کنند، زیرا با ساختار و مشکلات پا همخوانی ندارند.

اصلاح انحراف پا 

در بعضی موارد، پا از حرکات طبیعی خود خارج شده و تناسب آن به هم می‌ریزد. هنگام راه رفتن و دویدن، حالت پا باید الگوی طبیعی خود را نشان دهد. اگر پا به طور غیر عادی انحراف کرده باشد، فشار زیادی به ناحیه زانو، لگن و پایین کمر وارد می‌شود. این موضوع باعث افزایش خطر آسیب دیدگی می‌شود. اگر شما با چنین مشکلی روبرو هستید، استفاده از کفی طبی سفارشی می‌تواند به شما در اصلاح مشکل پا کمک کند.

بهبود عملکرد ورزشی

استفاده از کفی طبی همچنین به بهبود عملکرد ورزشی شما کمک خواهد کرد و تعادل بهتری را به وجود خواهد آورد. با توجه به تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، استفاده از کفی طبی احتمال بروز آسیب دیدگی را کاهش می‌دهد و به بهبود تعادل و حالت بدن کمک می‌کند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان