گردن درد بعلت آسیب مهره، دیسک و مفصل: درمان گردن درد بدون جراحی

  1. خانه
  2. /
  3. مقالات
  4. /
  5. گردن درد بعلت آسیب مهره، دیسک و مفصل: درمان گردن درد بدون جراحی

گردن درد یک بیماری فوق العاده شایع و ناتوان کننده است که از میزان آن از خفیف تا تغییر دهنده زندگی متغیر است. این بیماری می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله تغییر در استخوان‌ها، دیسک‌ها، تاندون‌ها و عضلات ایجاد شده باشد. بیشتر اوقات، درد گردن به دلیل تغییرات مربوط به افزایش سن در دیسک‌ها و مفاصل گردن ایجاد می‌شود. متأسفانه این تغییرات بسیار شایع است و بیش از 85٪ افراد بالای 60 سال مبتلا هستند. درد و سفتی شایع ترین علائم است اما در برخی موارد علائم دیگر نیز مشاهده می‌شود. برخی از خبرهای خوبی که باید به خاطر بسپارید این است که گردن درد معمولاً به خوبی به اقدامات محافظه کارانه پاسخ می‌دهد.

درمان گردن درد در نهایت به علت درد و شدت ناراحتی بستگی دارد. در حالی که مسکن‌های بدون نسخه نیز ممکن است در کنار استراحت به کاهش درد کمک کنند، پزشک توصیه می‌کند از مسکن‌ها دور باشید. در عوض، سعی کنید حالت بدنی خوبی داشته باشید، و هر روز گردن خود را تمرین دهید.

اگر درد در گردن شدید یا ناشی از آسیب دیدگی باشد، معاینه فیزیکی کامل لازم است. پزشکان در کلینیک امید سابقه پزشکی شما را بررسی می‌کنند و ممکن است از آزمایش خون، اسکن MRI، اشعه ایکس یا سی تی اسکن برای کشف علت درد استفاده کنند. پس از مشخص شدن علت، آنها درمان‌هایی را برای گردن درد توصیه می‌کنند که شامل فیزیوتراپی، شل کننده های عضلانی، آنتی بیوتیک یا درمان‌های جدی تر است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی روش‌های درمانی اراده شده برای گردن درد در کلینیک امید و یا برای دریافت نوبت در این مرکز با شماره تلفن‌های 0218880180009128444990 تماس حاصل فرمایید.

علل بروز گردن درد


علل بروز گردن درد

بیایید دلایل مختلفی را که ممکن است از گردن درد رنج ببرید بررسی کنیم.

کشیدگی و کشش عضلانی 

از آنجا که گردن شما کل وزن سر شما را نگه می‌دارد، کشش گردن یک شکایت مشترک است. وضعیت بد بدن، خوابیدن در وضعیت نامناسب و حرکت ناگهانی گردن در هنگام ورزش همه از علل فشار و تنش عضلانی در گردن شما هستند. کشیدگی و کشش عضلانی گردن می‌تواند به تدریج یا به صورت ناگهانی روی شما تأثیر بگذارد و در بسیاری از موارد به طور ناگهانی از بین می‌رود. برعکس، اگر کشش و فشار در گردن ادامه داشته باشد، ممکن است دلیل جدی تری برای گردن درد وجود داشته باشد.

ضربه یا آسیب

تصادفات رانندگی، آسیب‌های ورزشی و سایر آسیب‌ها اغلب می‌تواند به گردن درد شدید و ناگهانی منجر شود. حرکت ناگهانی گردن هنگامی است که به سمت درونی سر فشار بیش از حد زیاد وارد شده و سپس گردن به سرعت به سمت جلو خم شود. علاوه بر این، حرکت ناگهانی گردن می‌تواند منجر به کشیدگی گردن یا آسیب به مفاصل و دیسک‌ها شود، در نتیجه باعث تحریک ریشه عصبی نخاع یا گردن شود.

آرتریت روماتوئید و گردن درد ناشی از آن 

آرتریت روماتوئید چیست؟ آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی است که می‌تواند باعث درد مفاصل در سراسر بدن شما از جمله گردن درد شود. مطالعات نشان می‌دهد 80٪ افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید از گردن درد رنج می‌برند. شدت درد می‌تواند در هر بیمار متفاوت باشد. با این حال، با آسیب، وضعیت بد بدنی و غیره، با گذشت زمان درد کاهش می‌یابد. در مقابل، گردن درد آرتریت روماتوئید با گذشت زمان و بدون درمان تخصصی بهبود نمی‌یابد.

فیبرومیالژیا

با بیش از 3 میلیون مورد در سال، فیبرومیالژیا دومین بیماری شایع است که بر استخوان‌ها و عضلات شما تأثیر می‌گذارد. یکی از عادی ترین علائم فیبرومیالژیا درد گسترده در بدن، از جمله گردن است. اینکه دقیقاً چگونه فیبرومیالژیا باعث درد می‌شود هنوز تحت مطالعه است. این که آیا درد در گردن ایجاد شود یا این درد از ناحیه دیگری ایجاد شده باشد اما به گردن منتقل شده باشد، کارشناسان معتقدند که احتمالاً گردن درد از علائم فیبرومیالژیا است.

مننژیت 

مننژیت وقتی اتفاق می‌افتد که غشای محافظ، مننژها، نخاع و مغز را بپوشاند، تحریک شده و عفونت کند. نشانه‌های اولیه مننژیت شامل علائم شبیه آنفولانزا همراه با سفتی در گردن است. با توجه به جدی بودن مننژیت، به یاد داشته باشید که اگر علائم اولیه این بیماری را تجربه می‌کنید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

دلایل دیگر گردن درد

از دیگر دلایل گردن درد می‌توان به پوکی استخوان، اسپوندیلوز (معروف به آرتروز گردن) یا دیسک گردن بیرون زده اشاره کرد. علاوه بر این، استرس، اضطراب و شرایط اجتماعی پایین همه به عنوان دلایل احتمالی گردن درد مرتبط بوده اند.

دلایل بسیار نادر سفتی گردن عبارتند از:

• سرطان ستون فقرات

• عفونت‌ها

• آبسه‌ها

• تومورها

اگر درد در گردن شما در مدت زمان کوتاهی برطرف نشد، دلایل مختلفی را که Evexia ذکر کرده در نظر بگیرید. در صورت تشدید درد و ادامه یافتن درد، به پزشک مراجعه کنید.

علائم گردن درد 


گردن درد می‌تواند با علائم مختلف دیگری همراه باشد، اما اغلب با درد شدید همراه است. سایر علائم شامل سردرد، بی حسی، سوزن سوزن شدن، مشکلات دامنه حرکتی، تب و گلو درد است. علائم گردن درد با گذشت زمان اغلب کاهش می‌یابد. برعکس، اگر علائم بیش از یک هفته ادامه داشت، بلافاصله به دنبال کمک پزشکی باشید.

تشخیص 


تشخیص‌هایی که متخصصان ممکن است برای شما انجام دهند شامل موارد زیر می‌شود:

  • بررسی فیزیکی: پس از ملاقات با متخصص، آنها ابتدا برخی از بررسی‌های فیزیکی روی گردن شما انجام می‌دهند تا علل محتمل درد را تشخیص دهند.
  • سی تی اسکن (CT scan): این روش برای بررسی دقیق ساختارهای داخلی گردن استفاده می‌شود و به منظور تشخیص اختلالاتی که ممکن است منجر به درد گردن شوند، استفاده می‌شود. در این روش، با استفاده از اشعه ایکس، تصاویر مقطعی از گردن گرفته می‌شود.
  • اشعه ایکس: برای تشخیص مشکلاتی مانند فشرده شدن نخاع توسط خارهای استخوانی یا وجود تغییرات دژنراتیو در گردن استفاده می‌شود.
  • تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI scan): این روش با استفاده از امواج مغناطیسی و امواج رادیویی قدرتمند، اختلالات موجود در استخوان‌ها، بافت‌ها، نخاع و سایر اجزای گردن را تشخیص می‌دهد.
  • آزمایش خون: این آزمایش برای تشخیص عفونت‌ها یا شرایط دیگری که ممکن است منجر به افزایش درد گردن شوند، استفاده می‌شود.
  • الکترومیوگرافی (EMG): این روش برای تشخیص و ارزیابی سلامتی عضلات و سلول‌های عصبی استفاده می‌شود. در صورتی که پزشک مشکوک به نقص عملکرد عضلات، اختلالات عصبی یا مشکلات در انتقال سیگنال‌ها بین عصب و عضله باشد، ممکن است این آزمایش را توصیه کند.

اگر درد گردن شما پیشرفت کند، شدید شود یا با سایر علائم همراه شود، حتماً به متخصص مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب را برای شما تعیین کنند.

درمان‌های گردن درد 


در بیشتر موارد، درمان‌های گردن درد به روش غیر جراحی است و معمولاً بسیار موفقیت آمیز است. گزینه‌های متعددی برای مدیریت وجود دارد و معمولاً بهترین نتیجه از ترکیبی از آنها که مختص شماست، حاصل خواهد شد. درمان‌ها عبارتند از:

داروها 

درمان‌ گردن درد با دارو

اگر علائم درد گردن شما بیش از یک هفته ادامه دارد، بهتر است به مراقبت پزشکی مراجعه کنید. به همین ترتیب، اگر گردن شما در اثر سقوط یا تصادف آسیب دیده است، باید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

پزشک شما پس از معاینه، بسته به تشخیص، ممکن است داروهای تسکین درد را تجویز کند یا شما را برای درمان‌های جایگزین به متخصص معرفی کند. برای درمان درد گردن، داروهای متداول شامل مسکن‌های خرد در دسترس بدون نسخه و داروهای قوی‌تر مانند داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs)، آنالژزیک‌ها و مرخص‌کننده های عضلانی می‌باشند.

استفاده از سرما یا گرما بر روی گردن خود 

درمان‌ گردن درد با استفاده از سرما یا گرما بر روی گردن

بستن یا گرم کردن گردن احتمالاً اولین توصیه ای است که در صورت شکایت از گردن درد خواهید شنید. اما در واقع تفاوت زیادی بین یخ درمانی و گرم درمانی گردن شما وجود دارد و مهم است که دقیقاً بدانید که هر روش درمانی برای علائم شما چه کاری انجام می‌دهد.

  • یخ درمانی یک روش موثر برای درمان تورم است زیرا رگ‌های خونی اطراف را منقبض کرده و جریان خون را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، برخی از گیرنده های عصبی که سیگنال‌های درد را به مغز شما می‌فرستند را مختل می‌کند، در عوض سیگنال‌های سرما را ارسال می‌کنند.
  • گرما باعث شل شدن عضلات سفت شده، و آن را برای درد گردن که همراه با تورم یا آسیب دیگری نیست، ایده آل می‌کند. عضلات شما خیلی سفت یا کشیده باشند، استفاده از گرما باعث گشاد شدن رگ‌های اطراف آنها می‌شود، اکسیژن بیشتری به منطقه می‌فرستد و باعث بهبود می‌شود. گرما را می‌توان با پد گرم کننده، بسته‌های گرمایی حرارتی یا حمام گرم به گردن وارد کرد. گرما باید هر بار تا 20 دقیقه و چندین بار در طول روز اعمال شود.

وضعیت بدنی خود را اصلاح کنید 

اصلاح وضعیت بدنی برای درمان‌ گردن درد

وقتی بیشتر افراد به حالت بدنی فکر می‌کنند، به این فکر می‌کنند که صاف روی صندلی دفتر بنشینند. در حالی که نشستن نامناسب روی صندلی اداری ارتباط زیادی با گردن درد دارد، اما نحوه کج شدن سر در طول یک روز می‌تواند به همان اندازه تأثیرگذار باشد. به طور متوسط مردم 4.7 ساعت در روز را صرف نگاه کردن به تلفن خود می‌کنند. برای درک بهتر این مسئله، کج شدن گردن با زاویه 20 درجه یعنی تعداد افرادی که دستگاه‌هایشان را پایین می‌بینند 30 پوند فشار اضافی به ستون فقرات وارد می‌کند. در واقع، با گذشت زمان، می‌تواند در نهایت باعث از بین رفتن انحنای طبیعی گردن شما شود. در شرایط بسیار شدید، عضلات گردن را ضعیف می‌کند و باعث سفت شدن عضلات شانه می‌شود. همه این عوامل به اوج خود می‌رسند و باعث ایجاد درد مزمن گردن می‌شوند.

چه نشسته و چه ایستاده، باید سعی کنید تا جایی که امکان دارد مستقیم به جلو نگاه کنید. در صورت لزوم، ممکن است لازم باشد محیط خود را تنظیم کنید تا مدت زمانی را که به بالا یا پایین می‌گذرانید کاهش دهد.

فیزیوتراپی 

درمان‌ گردن درد با فیزیوتراپی 

فیزیوتراپی برای درد مزمن گردن توصیه می‌شود. در طول جلسات، یک فیزیوتراپیست حرفه ای حالت صحیح بدن را به شما می‌آموزد و شما را با نرمش‌های انعطاف پذیر و تقویت کننده گردن راهنمایی می‌کند تا گردن درد شما را تسکین دهد. سایر روش‌های درمانی که برای فیزیوتراپی گردن درد استفاده می‌شود به شرح زیر است:

  • کشش: کشش نوعی فیزیوتراپی است که در آن از وزنه‌ها یا کیسه هوا برای کشش آرام گردن استفاده می‌شود تا تسکین بخشی از درد گردن باشد.
  • تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS): این روش با عبور دادن تکانه‌های الکتریکی کوچک از طریق الکترودهایی که روی پوست شما در نزدیکی نواحی دردناک قرار گرفته است، درد گردن را تسکین می‌دهد.
  • دستکاری و تحرک ستون فقرات: این کار توسط پزشک متخصص استئوپات، فیزیوتراپیست یا متخصص کایروپراکتیک انجام می‌شود که از دست‌ها برای تنظیم ستون فقرات برای بهبود دامنه حرکتی و کاهش درد استفاده می‌کند. به طور معمول، دستکاری ستون فقرات شامل یک رانش با سرعت بالا و دامنه کم است، در حالی که تکنیک‌های حرکتی ستون فقرات در دامنه حرکت خود محدودتر هستند.
  • لیزر درمانی: استفاده از نور لیزر می‌تواند اثرات درمانی چشمگیری داشته باشد مخصوصاً برای بیمارانی که از درد مزمن گردن رنج می‌برند. این لیزر سلول‌ها را در اعماق زیر پوست هدف قرار می‌دهد تا ترمیم بافت داخل بدن را تحریک کند. این امر می‌تواند درد و تورم شما را کاهش دهد، گردش خون را بهبود بخشد و زمان بهبودی شما را تسریع کند.

گردن و عضلات مرکزی خود را تمرین دهید

تمرین دادن گردن و عضلات مرکزی برای درمان‌ گردن درد

ورزش همچنین موثرترین درمان غیرجراحی گردن درد است زیرا به شما کمک می‌کند تا از قدرت کافی برای عضلات اصلی گردن خود استفاده کنید زیرا عضلات ضعیف همچنین می‌توانند باعث درد مزمن شوند. همچنین، می‌توانید با ورزش هوازی یا کاردیو درد گردن را کاهش دهید. انجام ورزش‌های هوازی به افزایش جریان خون در عضلات نرم و بافت‌های گردن و قسمت فوقانی کمر کمک می‌کند، بنابراین اکسیژن تأمین می‌شود. این کار باعث شل شدن عضلات، تقویت استخوان‌های ضعیف و کمک به افزایش دامنه حرکت بدن می‌شود.

تزریقات مبتنی بر استروئید 

درمان‌ گردن درد با تزریقات مبتنی بر استروئید

چندین بیمار تسکین درد کوتاه و بعضاً طولانی مدت از تزریقات مبتنی بر استروئید را که توسط پزشکان کاملاً آموزش دیده انجام می‌شود، پیدا می‌کنند. اگرچه این گزینه ها نسبت به جراحی کمتر تهاجمی هستند، اما فقط پس از ارزیابی کامل توسط پزشک و همچنین بحث در مورد خطرات و مزایا و همچنین گزینه‌های دیگر باید انجام شوند. معمول ترین روش‌های استفاده شده شامل موارد زیر است:

  • تزریقات اپیدورال گردنی: در این روش، داروی استروئیدی و ماده بی حس کننده به فضای کنار پوشش نخاع وارد می‌شود. این ناحیه فضای اپیدورال نامیده می‌شود و این تزریقات به طور معمول برای درد گردن یا بازو استفاده می‌شود که ممکن است به علت بیرون زدگی دیسک یا خار استخوان و در نتیجه اعصاب تحت فشرده شده باشد. این امر باعث تسکین اعصاب با داروهای ضد التهابی شود که می‌تواند علائم را تسکین دهد.
  • بلوک‌های مفصلی فاست در گردن: در این روش داروی استروئیدی و بی حسی به مفاصل کوچک فاست در پشت ستون فقرات تزریق می‌شود. هنگامی که این مفاصل دچار آرتروز می‌شوند ممکن است به درد گردن کمک کنند.
  • بلوک شاخه داخلی و بهبودی با رادیو فرکانس: در موارد خاصی از درد مزمن گردن، می‌توان از این روش برای تشخیص و همچنین بعضی اوقات درمان مفصل آرتروز دردناک در گردن استفاده کرد. به منظور دستیابی به تشخیص، پزشک می‌تواند عصبی را که مفصل فاست مورد نظر را با بی حسی موضعی تأمین می‌کند، مسدود کند. اگر با این بلوک درد شما برطرف شد، پزشک ممکن است منبع درد گردن شما را برطرف کند! مرحله بعدی که یک گزینه درمانی است ممکن است مسدود شدن دائمی آن عصب با روش “سوزاندن” به نام فرسایش فرکانس رادیویی باشد.

درمان جراحی 

درمان جراحی معمولاً برای اسپوندیلوز گردن و گردن درد توصیه نمی‌شود مگر اینکه پزشک شما این موارد را تشخیص داده باشد:

  • عصبی که از ستون فقرات شما خارج می‌شود توسط دیسک بیرون زده یا خار استخوان در کانال خود فرو رفته و در علائم شما نقش داشته باشد. یا نخاع شما فشرده می‌شود.

بیمارانی که علائم عصبی مانند درد یا ضعف بازو، بی حسی یا مشکلات تعادل دارند، احتمالاً با جراحی کمک می‌شوند. همان طور که گفته شد، اگر درد شدید گردن دارید که با اقدامات محافظه کارانه تسکین نیافته است و یک مولد دقیق درد را می‌توان با ترکیبی از معاینه فیزیکی و آزمایش‌های تصویربرداری پیشرفته تشخیص داد، جراحی نیز می‌تواند یک گزینه باشد. در صورت یافتن دقیق درد تولیدکننده، برخی از بیماران با درد شدید گردن کاندید جراحی نخواهند شد. این امر می‌تواند به دلیل ماهیت گسترده آرتروز یا به دلیل سایر مشکلات پزشکی یا دلایل آن باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان